Care este, în medie, durata de viață a unei baterii auto

De regulă, durata medie de viață a unei baterii auto este considerată ca fiind de 4-5 ani. Bineînțeles, acest aspect este strâns legat de calitatea bateriei auto, dar, mai ales, de felul în care aceasta este solicitată în viața de zi cu zi. De exemplu, bateria auto poate fi influențată de condițiile climatice sau de distanța pe care o parcurgem zilnic cu mașina. Pentru că bateria auto se încarcă în timpul deplasării, este important să evităm condusul doar pe distanțe scurte, pentru că acumulatorul nu se va încărca complet, ceea ce poate scurta durata de viață a acesteia.

Semnele clare ale unei baterii defecte

Există câțiva indicatori care te pot ajuta să îți dai seama dacă bateria mașinii tale este defectă și trebuie înlocuită.

Unii dintre acești indicatori sunt:

Motorul nu pornește la prima cheie

Este adevărat, se poate întâmpla și din alte motive, dar, când motorul nu mai pornește, iar în timp ce învârți cheia în contact și luminile luminează mai slab, este un semn destul de clar că ai nevoie de o baterie nouă.

Bateria auto are semne de uzură

Periodic, este recomandat să revizuiești toate elementele de sub capotă (și nu numai) pentru a te asigura de buna funcționalitate a acestora. Există cazuri în care, din diverse motive, bateriile auto prezintă semne vizibile de uzură pe suprafața acestora. Astfel, pot exista scurgeri de electrolit ce au ca efect nefuncționarea bateriei auto.

Bateria auto mai trebuie schimbată odată cu trecerea timpului

După ce bateria ta auto a trecut de primii 5 ani de viață, ai două posibilități: Fie o schimbi și alegi o baterie auto de calitate superioară pentru a nu mai sta cu grija bateriei auto pentru cel puțin o perioadă asemănătoare de timp, fie o păstrezi și ești foarte atent la primele simptome ale unei baterii defecte pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Articole asemănătoare

Cum să alegi bateria perfectă pentru barca ta 

Ghidul Principal Auto pentru alegerea bateriei perfecte de barcă. Sfaturi experte pentru performanță și eficiență pe apă. Fii pregătit pentru aventura ta!
Citeste mai mult

Transformă-ți călătoriile pe motocicletă cu bateriile moto de la Principal Auto

Revigorați experiența de călătorie cu bateriile moto de la Principal Auto. O schimbare simplă pentru a transforma modul în care vedeți drumurile!
Citeste mai mult

Bateriile pentru camioane: De la începători la experți

Descoperiți esențialul bateriilor pentru camioane, de la informații de bază pentru începători până la sfaturi avansate pentru experți. Îmbunătățiți performanța camionului acum!
Citeste mai mult

Ghidul de la A la Z al bateriilor pentru camioane de la Principal Auto

Descoperă ghidul complet pentru bateriile de camioane la Principal Auto. Informații esențiale de la A la Z pentru a face cea mai bună alegere!
Citeste mai mult