Care este, în medie, durata de viață a unei baterii auto

De regulă, durata medie de viață a unei baterii auto este considerată ca fiind de 4-5 ani. Bineînțeles, acest aspect este strâns legat de calitatea bateriei auto, dar, mai ales, de felul în care aceasta este solicitată în viața de zi cu zi. De exemplu, bateria auto poate fi influențată de condițiile climatice sau de distanța pe care o parcurgem zilnic cu mașina. Pentru că bateria auto se încarcă în timpul deplasării, este important să evităm condusul doar pe distanțe scurte, pentru că acumulatorul nu se va încărca complet, ceea ce poate scurta durata de viață a acesteia.

Semnele clare ale unei baterii defecte

Există câțiva indicatori care te pot ajuta să îți dai seama dacă bateria mașinii tale este defectă și trebuie înlocuită.

Unii dintre acești indicatori sunt:

Motorul nu pornește la prima cheie

Este adevărat, se poate întâmpla și din alte motive, dar, când motorul nu mai pornește, iar în timp ce învârți cheia în contact și luminile luminează mai slab, este un semn destul de clar că ai nevoie de o baterie nouă.

Bateria auto are semne de uzură

Periodic, este recomandat să revizuiești toate elementele de sub capotă (și nu numai) pentru a te asigura de buna funcționalitate a acestora. Există cazuri în care, din diverse motive, bateriile auto prezintă semne vizibile de uzură pe suprafața acestora. Astfel, pot exista scurgeri de electrolit ce au ca efect nefuncționarea bateriei auto.

Bateria auto mai trebuie schimbată odată cu trecerea timpului

După ce bateria ta auto a trecut de primii 5 ani de viață, ai două posibilități: Fie o schimbi și alegi o baterie auto de calitate superioară pentru a nu mai sta cu grija bateriei auto pentru cel puțin o perioadă asemănătoare de timp, fie o păstrezi și ești foarte atent la primele simptome ale unei baterii defecte pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Articole asemanatoare

Sirocou pe mașină!

În cadrul acestui articol, specialiștii de la Principal Auto îți vor pune la dispoziție câteva sfaturi valoroase despre sirocou
Citeşte mai mult

Ce baterii auto sunt mai bune

Bateriile VARTA cu tehnologiile AGM și EFB reduc semnificativ consumul, fiind potrivite pentru funcția Sart Stop.
Citeşte mai mult