Schimbarea unei baterii de mașină poate varia puțin în funcție de modelul și anul mașinii, dar în general pașii de bază sunt aceiași:

  1. Stabiliți ce tip de baterie aveți nevoie: Verificați manualul mașinii pentru a afla specificațiile bateriei necesare sau consultați un magazin de piese auto pentru a găsi bateria potrivită pentru modelul și anul mașinii dvs.

  2. Opriți mașina și asigurați-vă că eșantionată: Asigurați-vă că mașina este oprită și că cheia de contact este scoasă. De asemenea, asigurați-vă că mașina este în treapta de viteză "P" (pentru mașinile cu transmisie automată) sau în treapta de viteză corespunzătoare (pentru mașinile cu transmisie manuală). Aplicați frâna de mână.

  3. Localizați bateria: Bateria se găsește, de obicei, sub capota mașinii. Puteți găsi indicatoare care arată locul unde se află bateria.

  4. Deconectați bornele bateriei: Începeți cu borna negativă (-) și apoi pe cea pozitivă (+). Utilizați o cheie potrivită sau o cheie cu șurubelnită pentru a slăbi șuruburile. Este important să începeți cu borna negativă pentru a evita scurtcircuitarea.

  5. Scoateți bateria veche: Dacă bateria este fixată cu suporturi sau șuruburi, eliminați-le pentru a putea scoate bateria din locașul său.

  6. Curățați borna: Dacă există acumulare de coroziune sau murdărie pe bornele bateriei sau pe terminale, curățați-le cu o perie metalică și o soluție de bicarbonat de sodiu amestecată cu apă. Asigurați-vă că terminalele sunt complet curate înainte de a instala bateria nouă.

  7. Instalați bateria nouă: Așezați bateria nouă în locul ei și fixați-o cu suporturile sau șuruburile corespunzătoare. Asigurați-vă că este poziționată corect.

  8. Conectați bornele: Începeți cu borna pozitivă (+) și apoi conectați borna negativă (-). Strângeți bine șuruburile, dar nu exagerați, pentru a evita deteriorarea terminalelor.

  9. Verificări finale: Asigurați-vă că toate conexiunile sunt bine fixate. Porniți mașina pentru a verifica dacă totul funcționează corect.

  10. Eliminați corect bateria veche: Bateriile vechi trebuie eliminate în mod corespunzător. Multe magazine de piese auto sau centre de reciclare acceptă baterii vechi pentru a le recicla în mod responsabil.

Dacă nu vă simțiți confortabil să schimbați bateria singur, este întotdeauna o idee bună să cereți ajutorul SC PRINCIPAL AUTO SRL, unde expertii nostri vor schimba acumulatorul auto, vor codifica bateria in computerul masinii, vor verifica consumatorii si incarcarea de la alternator a bateriei, precum si consiliere in alegerea potrivita a acumulatorului pentru masina dvs. La Principal Auto SRL Cluj veti gasi cea mai variata gama de baterii auto si baterii moto, marci de prestigiu: VARTA, MOLL, BOSCH, EXIDE, ULTRON, ROMBAT, YUASA, AcuPROFI, MACHT.

LOGO-ul nostru: PRINCIPAL PENTRU NOI ESTE CLIENTUL !

NOI NU VINDEM BATERII; NOI VINDEM SOLUTII PENTRU CLIENTI !!!

Articole asemanatoare

Sirocou pe mașină!

În cadrul acestui articol, specialiștii de la Principal Auto îți vor pune la dispoziție câteva sfaturi valoroase despre sirocou
Citeşte mai mult

Ce baterii auto sunt mai bune

Bateriile VARTA cu tehnologiile AGM și EFB reduc semnificativ consumul, fiind potrivite pentru funcția Sart Stop.
Citeşte mai mult