Ce este tehnologia Start-Stop a unei baterii auto?

Principiul Start-Stop al unei baterii auto este o „funcționalitate” care se regăsește pe majoritatea autoturismelor, fiind unul dintre cele mai eficiente sisteme de reducere a consumului de combustibil, astfel că este folosit din ce în ce mai mult în zilele noastre. De exemplu, o dacă oprești la un semafor și scoți mașina din viteză, sistemul decuplează motorul, reducând astfel consumul de carburant și poluarea.

Astfel, există 3 etape cheie în tot acest proces:

Aprinderea

Bateria auto este cea care dă primul impuls electric motorului, astfel că este responsabilă cu pornirea/ aprinderea acestuia.

Oprirea și (re)pornirea motorului

Această etapă reprezintă momentul în care ești prins în trafic sau când trebuie să aștepți pentru o perioadă îndelungată la semafor. Ei bine, într-o astfel de situație, tot ce trebuie să faci este să scoți mașina din viteză, iar motorul va fi decuplat automat. Astfel, vei face economii importante la combustibil și vei reduce semnificativ emisia de CO2.

Continuarea deplasării

De îndată ce vei apăsa pedala de ambreiaj, motorul va (re)porni automat, iar tu îți vei putea continua deplasarea.

În regulă, până aici totul este ideal: consum redus + poluare redusă, dar ce caracteristici ar trebui să aibă o baterie auto pentru ca tu să privilegiezi de aceste avantaje?

Ce caracteristici ar trebui să aibă bateria auto START STOP?

Ei bine, chiar dacă motorul este decuplat, tu tot vei putea asculta muzică sau folosi instalația de aer condiționat pentru că nu ar fi fost foarte plăcut ca, de fiecare dată când ai fi pus mașina pe liber, motorul să se oprească cu tot cu celelalte dispozitive electrice ale mașinii. Așadar, doar motorul va fi cel care va funcționa doar când va fi necesar.

Astfel, bateria auto ar trebui să dispună de 2 caracteristici vitale pentru ca tu să fii sigur că nu vei avea „surprize” pe viitor: Un număr mare de cicluri de încărcare/ porniri și energie suficientă pentru pornirea motorului.

Bateriile VARTA se împart în două mari categorii:

Baterii auto VARTA EFB Start-Stop și Baterii auto VARTA Start-Stop

Oricum, în cazul în care ai nevoie de o baterie auto VARTA cu garanție, de un magazin fizic și online, care se ocupă exclusiv cu vânzarea de baterii auto, Principal Auto s-ar putea să fie următorul tău partener de încredere.

Articole asemănătoare

Cum să alegi bateria perfectă pentru barca ta 

Ghidul Principal Auto pentru alegerea bateriei perfecte de barcă. Sfaturi experte pentru performanță și eficiență pe apă. Fii pregătit pentru aventura ta!
Citeste mai mult

Transformă-ți călătoriile pe motocicletă cu bateriile moto de la Principal Auto

Revigorați experiența de călătorie cu bateriile moto de la Principal Auto. O schimbare simplă pentru a transforma modul în care vedeți drumurile!
Citeste mai mult

Bateriile pentru camioane: De la începători la experți

Descoperiți esențialul bateriilor pentru camioane, de la informații de bază pentru începători până la sfaturi avansate pentru experți. Îmbunătățiți performanța camionului acum!
Citeste mai mult

Ghidul de la A la Z al bateriilor pentru camioane de la Principal Auto

Descoperă ghidul complet pentru bateriile de camioane la Principal Auto. Informații esențiale de la A la Z pentru a face cea mai bună alegere!
Citeste mai mult