Poltica de livrare și retur

Plata

1. Ramburs la curier

2. Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar ” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

– „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,

la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

TRANSPORTUL

Principal Auto (www.principalauto.ro) iti pune la dispozitie metoda de livrare:

  • Ridicare de la sediul magazinului
  • Livrare in 24h – 48h cu firme de curierat rapid. (Sameday)

Comenzile plasate pana in ora 14:30 vor fi livrate in urmatoarea zi lucratoare in localitatile principale.

Comenzile plasate dupa ora 14:30 vor fi livrate in 48 de ore.

Principal Auto (www.principalauto.ro) nu poate fi facuta responsabila pentru intarzierile in livrare datorate firmelor de curierat. Astfel de intarzieri pot apare mai ales in perioadele de tipul “Black Friday” sau inainte de Paste si Craciun.

Fiecare comanda are un tarif de transport de 180 RON pentru baterii mari (camioane) si de 70 RON (baterie auto pana la 110 Ah), respectiv 50 RON (baterie moto). Comenzile cu valori unice peste 5000 LEI se transporta gratuit.

Principal Auto (www.principalauto.ro) isi rezerva dreptul de a alege firma de curierat. In cazul in care cumparatorul solicita trimiterea produsului printr-o anumita firma de curierat, alta decat cea aleasa de Principal Auto (www.principalauto.ro), pot apare cheltuieli suplimentare.

POLITICA DE RETURNARE

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Produsele returnate trebuie insotite de toate documentele de cumparare (factura, certificat de garantie etc.).

Cheltuielile de returnare vor fi platite de client si contravaloarea produsului returnat va fi restituita in 30 de zile de la preluarea produsului returnat.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta produsul returnat sau de a retine o suma din valoarea produsului returnat, in cazul in care produsul nu mai este in aceeasi stare in care a fost in momentul achizitionarii, deci nu poate fi vandut ca si un produs nou si trebuie readus la starea initiala.

Model de retragere sugerat de Site-ul Princiapl Auto (www.principalauto.ro), pe baza Ordonantei de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014).

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

  • Catre….. [introduceti numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail]:
  • Va informez/Va informam prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse/prestarea urmatoarelor servicii….. [se mentioneaza produsul ce se doreste returnat / cod, denumire complete, pret, cantitate, motivul returnarii]
  • Comandate la data / primite la data ….. [se iau din factura]
  • Numele consumatorului …..
  • Adresa consumatorului……
  • Semnatura consumatorului [doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie]
  • Data

GARANTIE

Acumulatoarele achizitionate de la Site-ul Principal Auto (www.principalauto.ro)  beneficiaza de o garantie de la data vanzarii catre utilizator, cu conditia respectarii regulilor de transport, depozitare, activare, intretinere si exploatare. Termenul de garantie se acorda pe Certificatul de Garantie in functie de tipul bateriei si destinatie.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul are obligatia de a se prezenta in termen de 5 zile lucratoare, de la data cumpararii acumulatorului, la un service autorizat, in vederea verificarii incarcarii pe vehiculul deservit.

In certificatul de garantie se gasesc instructiunile de utilizare si conditiile de garantie.

Certificatul de garantie insoteste produsul in momentul livrarii.

Nerespectarea instructiunilor din certificatul de garantie atrage dupa sine pierderea garantiei.

Orice reclamatie sau retur al bateriei pentru testare trebuie insotita de documentele de achizitie: copia facturii si copia Certificatului de Garantie.

In cazul in care doresti sa beneficiezi de serviciile garantiale, te rugam sa ne instiintezi in prealabil prin telefon sau e-mail inainte de a trimite inapoi acumulatorul prin curier.

ATENTIE! Costurile de remediere si transport ale eventualelor reclamatii nefondate vor fi suportate de catre client.