Importanța bateriilor auto de calitate superioară

Importanța bateriilor auto de calitate superioară

Ți s-a întâmplat vreodată să nu mai ajungi la o întâlnire sau într-un loc important din cauză că bateria ta auto „și-a luat o zi liberă”? Dacă nu, înseamnă că te afli printre cei norocoși care și-au achiziționat baterii auto de calitate superioară.

Trebuie să ținem minte un detaliu esențial: bateria mașinii este cea care dă primul impuls, care ajută motorul să pornească. Aceasta este, de asemenea, responsabilă pentru furnizarea constantă de energie electrică tuturor celorlalte sisteme din mașină, cum ar fi luminile, radioul și aerul condiționat.

 

Ce acumulatori auto recomandă experții?

Cele mai bune baterii auto sunt cele care sunt fiabile și rezistă în timp. Ar trebui să poată furniza tensiune înaltă, în ciuda faptului că sunt utilizate un timp îndelungat.

Când achiziționezi o baterie nouă pentru vehiculul tău, este important să iei în considerare tipul de vehicul pe care îl conduci cel mai des și să alegi o baterie care se va potrivi cel mai bine cu stilul tău de viață.

 

Acumulatori EFB sau baterii auto AGM cu tehnologie Start-Stop?

Dacă stilul tău de viață implică să ai o mașină de teren și să conduci foarte mult pe teren neasfaltat, este recomandat ca bateria mașinii tale să fie de calitate ridicată, eventual cu tehnologia AGM care să nu fie afectată de vibrațiile cauzate de terenurile accidentate.

Totodată, este recomandat pentru cei care locuiesc în zonele de munte, unde este mai frig, să-și cumpere baterii de calitate superioară, precum seria VARTA sau MOLL, din cauză că temperatura de afară este un factor ce afectează direct performanța bateriilor auto. De regulă, se folosesc baterii cu tehnologia EFB, care funcționează mai bine la temperaturi scăzute.

Pe de altă parte, în interiorul orașelor aglomerate, unde se dorește diminuarea poluării, sunt recomandate bateriile EFB sau AGM cu tehnologia Start-Stop, care permit oprirea și repornirea motorului fără defecțiuni ulterioare.

Fie că este vorba de o mașină, camion, motocicletă sau barcă, avem soluția pentru tine. Prin intermediul procesului nostru riguros de testare, poți fi sigur că vei avea cela mai bune baterii auto din România, ce vor rezista cu brio pe termen lung, chiar și în condiții nefaste.

 

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre produsele și serviciile noastre, completează formularul de contact sau contactează-ne telefonic.

Articole asemănătoare

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult

Ești pregătit să explorezi frumusețea naturii în Delta Dunării?

Dacă vrei să descoperi până și cele mai îndepărtate colțuri ale acestui habitat, poți să apelezi la Principal Auto. Furnizorul îți pune la dispoziție o baterie de calitate, care te va ajuta să navighezi, în siguranță, spre cele mai sălbatice zone din Deltă.
Citeste mai mult

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii Vezi de ce ai nevoie de o baterie de încredere la camping
Citeste mai mult

Ghid Principal Auto: Cum să te pregătești pentru orice situație nefavorabilă cu bateria ta auto?

Când vine vorba de mașina ta, un lucru pe care cu siguranță nu vrei să-l întâlnești în drumețiile cu aceasta este o baterie descărcată.
Citeste mai mult