Importanța bateriilor auto de calitate superioară

Importanța bateriilor auto de calitate superioară

Ți s-a întâmplat vreodată să nu mai ajungi la o întâlnire sau într-un loc important din cauză că bateria ta auto „și-a luat o zi liberă”? Dacă nu, înseamnă că te afli printre cei norocoși care și-au achiziționat baterii auto de calitate superioară.

Trebuie să ținem minte un detaliu esențial: bateria mașinii este cea care dă primul impuls, care ajută motorul să pornească. Aceasta este, de asemenea, responsabilă pentru furnizarea constantă de energie electrică tuturor celorlalte sisteme din mașină, cum ar fi luminile, radioul și aerul condiționat.

 

Ce acumulatori auto recomandă experții?

Cele mai bune baterii auto sunt cele care sunt fiabile și rezistă în timp. Ar trebui să poată furniza tensiune înaltă, în ciuda faptului că sunt utilizate un timp îndelungat.

Când achiziționezi o baterie nouă pentru vehiculul tău, este important să iei în considerare tipul de vehicul pe care îl conduci cel mai des și să alegi o baterie care se va potrivi cel mai bine cu stilul tău de viață.

 

Acumulatori EFB sau baterii auto AGM cu tehnologie Start-Stop?

Dacă stilul tău de viață implică să ai o mașină de teren și să conduci foarte mult pe teren neasfaltat, este recomandat ca bateria mașinii tale să fie de calitate ridicată, eventual cu tehnologia AGM care să nu fie afectată de vibrațiile cauzate de terenurile accidentate.

Totodată, este recomandat pentru cei care locuiesc în zonele de munte, unde este mai frig, să-și cumpere baterii de calitate superioară, precum seria VARTA sau MOLL, din cauză că temperatura de afară este un factor ce afectează direct performanța bateriilor auto. De regulă, se folosesc baterii cu tehnologia EFB, care funcționează mai bine la temperaturi scăzute.

Pe de altă parte, în interiorul orașelor aglomerate, unde se dorește diminuarea poluării, sunt recomandate bateriile EFB sau AGM cu tehnologia Start-Stop, care permit oprirea și repornirea motorului fără defecțiuni ulterioare.

Fie că este vorba de o mașină, camion, motocicletă sau barcă, avem soluția pentru tine. Prin intermediul procesului nostru riguros de testare, poți fi sigur că vei avea cela mai bune baterii auto din România, ce vor rezista cu brio pe termen lung, chiar și în condiții nefaste.

 

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre produsele și serviciile noastre, completează formularul de contact sau contactează-ne telefonic.

Articole asemănătoare

Cum să alegi bateria perfectă pentru barca ta 

Ghidul Principal Auto pentru alegerea bateriei perfecte de barcă. Sfaturi experte pentru performanță și eficiență pe apă. Fii pregătit pentru aventura ta!
Citeste mai mult

Transformă-ți călătoriile pe motocicletă cu bateriile moto de la Principal Auto

Revigorați experiența de călătorie cu bateriile moto de la Principal Auto. O schimbare simplă pentru a transforma modul în care vedeți drumurile!
Citeste mai mult

Bateriile pentru camioane: De la începători la experți

Descoperiți esențialul bateriilor pentru camioane, de la informații de bază pentru începători până la sfaturi avansate pentru experți. Îmbunătățiți performanța camionului acum!
Citeste mai mult

Ghidul de la A la Z al bateriilor pentru camioane de la Principal Auto

Descoperă ghidul complet pentru bateriile de camioane la Principal Auto. Informații esențiale de la A la Z pentru a face cea mai bună alegere!
Citeste mai mult