De ce nu mai porneste masina?

Există o mulțime de componente care contribuie la pornirea mașinii tale, bateria auto fiind una dintre ele. Iată câteva motive pentru care bateria mașinii poate afecta pornirea acesteia.

• Bateria mașinii este veche și nu își menține încărcarea la fel de bine ca înainte.

• Ți-ai folosit mașina doar pentru curse scurte în ultimele câteva luni. De exemplu, drumuri scurte până la magazinul din colț. Acest lucru poate însemna că bateria mașinii tale nu a avut suficient timp pentru a se încărca.

• Bateria vehiculului tău este descărcată. Accesoriile, cum ar fi camerele de bord, îți pot descărca bateria dacă sunt lăsate să funcționeze când motorul este oprit. La fel și cu dispozitivele de imobilizare, radioul și luminile interioare.

Sfaturi pentru a preveni descărcarea bateriei mașinii

Este posibil să fi descoperit că bateria mașinii tale continuă să se descarce, ceea ce te-a determinat să cauți soluții pentru a remedia această problemă. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a economisi bateria mașinii când aceasta nu este folosită pentru o perioadă mare de timp.

1) Folosește un redresor

Redresoarele sunt excelente pentru a-ți păstra bateria în stare optimă pentru perioade lungi de timp în care nu îți folosești mașina.

2) Nu opri și porni mașina în mod repetat

Cu toate că există un mit conform căruia să pornești mașina pentru câteva minute și s-o oprești îți va prelungi viața acumulatorului, acest lucru este cu totul fals. Într-adevăr, această practică ajută pe timp de iarnă, când temperaturile sunt scăzute, doar că atunci motorul trebuie ținut pornit 10-15 minute, înainte de a pleca la drum, pentru ca bateria și celelalte componente ale mașinii tale să aibă o temperatură optimă de funcționare .

3) Evită deplasările pe distanțe scurte

Pe lângă pornirea și oprirea mașinii la o anumită perioadă de timp, călătoriile scurte cu vehiculul ar putea descărca o baterie, mai ales când aceasta este deja descărcată. De ce? Pentru că astfel de deplasări nu îi permit bateriei auto să se reîncarce în timpul mersului.

Așadar, ideal este să conduci mașina timp de 15-20 de minute continuu, astfel încât bateria auto să aibă timpul necesar pentru încărcare.

5) Dacă ai mai multe autovehicule, condu-le pe rând

Dacă ai mai mult de o mașină acasă, este o idee bună să schimbi mașina de fiecare dată când faci o călătorie mai serioasă pentru a te asigura că fiecare vehicul are o rulare decentă.

Dacă, totuși, te afli în situația în care bateria mașinii tale nu mai funcționează în mod corespunzător, indiferent dacă e din cauza vârstei sau a îmbătrânirii premature din cauza relelor practici, poți alege următorul acumulator pentru mașina ta din oferta de baterii auto de la Principal Auto.

Articole asemănătoare

Ce baterii auto sunt mai bune

Bateriile VARTA cu tehnologiile AGM și EFB reduc semnificativ consumul, fiind potrivite pentru funcția Sart Stop.
Citeste mai mult

Cum se schimba o baterie auto pe masina

SC PRINCIPAL AUTO SRL: expertii nostri vor schimba acumulatorul auto, vor codifica bateria in computerul masinii, vor verifica consumatorii si incarcarea de la alternator a bateriei, precum si consiliere in alegerea potrivita a acumulatorului pentru masina dvs.
Citeste mai mult

Baterii pentru masinile cu Start/Stop

Descoperă ghidul complet pentru bateriile la masinile cu Start/Stop la Principal Auto.
Citeste mai mult

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult