Cum să rezolvi problemele comune ale bateriei auto: Un ghid de la Principal Auto

Dulce este libertatea pe care o ai atunci când deții un autoturism, însă aceasta vine la pachet și cu o serie de responsabilități.  

Una dintre acestea este faptul că trebuie să înveți să te descurci în anumite situații mai puțin plăcute, cum ar fi momentul în care bateria auto a mașinii tale nu mai are putere, lucru pe care, de regulă, îl poți sesiza exact în momentul în care ai nevoie mai mult ca niciodată de ea. 

Un scenariu înfiorător, însă nu îți face griji, deoarece în cadrul acestui articol Principal Auto îți va pune la dispoziție câteva metode prin care poți rezolva cele mai comune probleme legate de bateria auto, tocmai pentru ca tu să te bucuri de drumețiile cu mașina ta fără griji! 

 1. Diagonsticarea problemei  bateriei auto

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a rezolva o problemă este să înțelegi care este cauza ei. Așadar, înainte de a te pune pe reparat, trebuie să parcurgi un proces de investigație. În acest sens, trebuie să îți pui următoarele întrebări: 

 • Ai observat cumva în ultima perioadă luminile interioare sau farurile au început să lumineze mai slab ? Dacă da, s-ar putea să ai o problemă de încărcare. 

 • Dacă încerci să pornești mașina, se aude doar un sunet scurt și motorul nu pornește? În acest caz, bateria ar putea fi descărcată. 

 • Ai văzut o erupție sau scurgeri de lichid la borna bateriei? Aceasta ar putea indica o problemă de contact sau o baterie defectă. 

 1. Soluții pentru problema bateriei descărcate 

Dacă ai constatat că bateria mașinii tale este descărcată, există câteva metode prin care poți rezolva această problemă. Așadar, ai la dispoziție următoarele opțiuni:  

 • Folosește o baterie externă sau un încărcător portabil - Aceste dispozitive pot oferi un impuls de energie bateriei tale descărcate și o pot „readuce” la viață.  

 • Împinge mașina - O opțiune foarte clasică, dar și eficientă. În acest caz, ai nevoie de ajutorul unor prieteni sau chiar a străinilor pentru a împinge mașina în timp ce tu o pornești.  

 • Metoda cleștilor de încărcare - Dacă ai un alt vehicul funcțional la îndemână, poți conecta acești clești de bornele bateriilor celor două mașini. Astfel, energia din mașina care funcționează va încărca bateria descărcată. 

 1. Prevenția și întreținerea  

Cu siguranță, este mai bine să previi decât să tratezi. Așadar, haide să analizăm cum putem întreține bateria auto, pentru a evita orice situație neplăcută. 

 • Verifică și curăță bornele bateriei - Bornele murdare sau corodate pot afecta conexiunea și pot duce la o performanță scăzută a bateriei. Curăță-le periodic cu o perie metalică și apă amestecată cu bicarbonat. 

 • Condu în mod regulat - O mașină care nu este utilizată pentru o perioadă lungă de timp poate fi cauza unei baterii descărcate. Conduce vehiculul măcar o dată pe săptămână pentru a menține bateria încărcată. 

 • Verifică sistemul de încărcare - Alternatorul și regulatorul de tensiune sunt componente esențiale în procesul de încărcare a bateriei. Asigură-te că acestea funcționează corect prin verificarea lor periodică. 

Un ultim sfat important de luat în considerare în situații neplăcute cu bateria auto este să apelați întotdeauna la specialiști. Aceștia nu doar că au experiență în rezolvarea problemelor, dar dispun și de uneltele necesare pentru a rezolva eficient situația cu care te confrunți. 

Așadar, acum că ai parcurs acest articol suntem siguri că ești pregătit să faci față oricărei situații neplăcute pe care o poți întâmpina cu bateria ta auto. Iar în cazul în care îți dorești să afli mai multe informații despre bateriile auto, poți apela cu încredere la specialiștii de la Principal Auto, care îți stau la dispoziție cu sfaturi și soluții potrivite nevoilor tale.  

De asemenea, pe website poți găsi numeroase resurse și informații esențiale despre baterii auto și nu numai!  

Articole asemănătoare

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult

Ești pregătit să explorezi frumusețea naturii în Delta Dunării?

Dacă vrei să descoperi până și cele mai îndepărtate colțuri ale acestui habitat, poți să apelezi la Principal Auto. Furnizorul îți pune la dispoziție o baterie de calitate, care te va ajuta să navighezi, în siguranță, spre cele mai sălbatice zone din Deltă.
Citeste mai mult

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii Vezi de ce ai nevoie de o baterie de încredere la camping
Citeste mai mult

Ghid Principal Auto: Cum să te pregătești pentru orice situație nefavorabilă cu bateria ta auto?

Când vine vorba de mașina ta, un lucru pe care cu siguranță nu vrei să-l întâlnești în drumețiile cu aceasta este o baterie descărcată.
Citeste mai mult