Cum sa incarci o baterie auto cu cabluri de alimentare

Pentru a da din nou viata bateriei tale, ai nevoie de ajutorul unui prieten si un cablu de pornire. Atentie mare la modul si ordinea in care legi clestii la bornele bateriilor deorece aici se greseste cel mai des cand se doreste reincarcarea bateriilor auto.

 1. Asigura-te ca masina vecina este suficient de aproape pentru a conecta cablul de pornire la cele 2 baterii auto fara a-l intinde foarte mult.
 2. Inlaturati de pe bornele bateriilor auto protectiile de cauciuc/plastic care le protejeaza impotriva coroziuni.
 3. Prinde un cleste al cablului rosu de borna "+"; a bateriei auto descarcate ("receptoare").
 4. Prinde celalalt cleste al cablului rosu de borna "+" a bateriei "donatoare".
 5. Prinde un cleste al cablului negru de borna "-" a bateriei "donatoare". Asigura-te ca prizele clestilor pe borne sunt ferme si sigure.
 6. Celalalt cleste al cablului negru ramas liber prinde-l de o parte metalica, descoperita a motorului masinii cu bateria descarcata, cat mai departe de baterie, carburator sau sistemul de injectie.
 7. Porneste motorul masinii "donatoare".
 8. Porneste motorul masinii "receptoare".
 9. Tineti motoarele pornite si cablurile legate pentru aproximativ 5 minute.
 10. Cu masina "receptoare" pornita, deconecteaza clestii in ordinea inversa in care au fost legati.
 11. Tine motorul masinii receptoare in functiune timp de 30 de minute pentru a te asigura ca bateria auto este incarcata suficient pentru a ajunge la noi la magazin.
 12. Fa o vizita magazinului tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric si/sau schimbarea bateriei.

Afla mai multe informatii despre cum sa prelungesti durata de viata a bateriei auto in articolul nostru 5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto.

Articole asemănătoare

Baterie auto Varta Blue

Performanta fiabila pentru necesitati medii de energie. VARTA® Blue Dynamic este conceputa pentru automobilele cu necesitati medii de energie, ceea ce inseamna cu echipamente standard si fara tehnologia Start-Stop. VARTA® Blue Dynamic ofera o putere de pornire suplimentara si asigura constant performante ridicate pentru un interval de timp mai indelungat. Datorita celor mai ridicate standarde europene de inginerie, veti beneficia de cea mai buna calitate.
Citeste mai mult

Cum functioneaza o baterie auto

O baterie de mașină folosește tehnologia plumb-acid pentru a transforma energia chimică în electricitate, realizând acest lucru prin utilizarea celulelor.
Citeste mai mult

De ce nu mai porneste masina? Raspunsul expertilor in baterii auto

Te întrebi de ce nu-ți mai pornește mașina? Există o mulțime de componente care contribuie la pornirea mașinii tale, bateria auto fiind una dintre ele.
Citeste mai mult

Cum se descarcă bateriile auto? Află din acest articol

Bateriile auto de pot descărca din diverse motive, cele mai întâlnite având legătură cu diverse practici nesănătoase de întreținere și depozitare.
Citeste mai mult