Cum sa incarci o baterie auto cu cabluri de alimentare

Pentru a da din nou viata bateriei tale, ai nevoie de ajutorul unui prieten si un cablu de pornire. Atentie mare la modul si ordinea in care legi clestii la bornele bateriilor deorece aici se greseste cel mai des cand se doreste reincarcarea bateriilor auto.

 1. Asigura-te ca masina vecina este suficient de aproape pentru a conecta cablul de pornire la cele 2 baterii auto fara a-l intinde foarte mult.
 2. Inlaturati de pe bornele bateriilor auto protectiile de cauciuc/plastic care le protejeaza impotriva coroziuni.
 3. Prinde un cleste al cablului rosu de borna "+"; a bateriei auto descarcate ("receptoare").
 4. Prinde celalalt cleste al cablului rosu de borna "+" a bateriei "donatoare".
 5. Prinde un cleste al cablului negru de borna "-" a bateriei "donatoare". Asigura-te ca prizele clestilor pe borne sunt ferme si sigure.
 6. Celalalt cleste al cablului negru ramas liber prinde-l de o parte metalica, descoperita a motorului masinii cu bateria descarcata, cat mai departe de baterie, carburator sau sistemul de injectie.
 7. Porneste motorul masinii "donatoare".
 8. Porneste motorul masinii "receptoare".
 9. Tineti motoarele pornite si cablurile legate pentru aproximativ 5 minute.
 10. Cu masina "receptoare" pornita, deconecteaza clestii in ordinea inversa in care au fost legati.
 11. Tine motorul masinii receptoare in functiune timp de 30 de minute pentru a te asigura ca bateria auto este incarcata suficient pentru a ajunge la noi la magazin.
 12. Fa o vizita magazinului tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric si/sau schimbarea bateriei.

Afla mai multe informatii despre cum sa prelungesti durata de viata a bateriei auto in articolul nostru 5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto.

Articole asemănătoare

Va asteptam in noul magazin PRINCIPAL AUTO din Cluj Napoca

PRINCIPAL AUTO te așteaptă în noul magazin din Cluj, de pe Calea Manastur nr. 52, cu o gamă diversificată de baterii auto și nu numai.
Citeste mai mult

Cum se descarcă bateriile auto? Află din acest articol

Bateriile auto de pot descărca din diverse motive, cele mai întâlnite având legătură cu diverse practici nesănătoase de întreținere și depozitare.
Citeste mai mult

Importanta bateriilor auto de calitate superioara

Bateriile auto reprezintă o parte vitală pentru orice mașină. Așadar, alege doar acumulatori de calitate superioară de la PRINCIPAL AUTO.
Citeste mai mult

Cutie portbagaj THULE

Cutie portbagaj și bare auto transversale de la THULE transportul bunurilor personale. Montarea este total gratuită la Principal Auto.
Citeste mai mult