Cum sa incarci o baterie auto cu cabluri de alimentare

Pentru a da din nou viata bateriei tale, ai nevoie de ajutorul unui prieten si un cablu de pornire. Atentie mare la modul si ordinea in care legi clestii la bornele bateriilor deorece aici se greseste cel mai des cand se doreste reincarcarea bateriilor auto.

 1. Asigura-te ca masina vecina este suficient de aproape pentru a conecta cablul de pornire la cele 2 baterii auto fara a-l intinde foarte mult.
 2. Inlaturati de pe bornele bateriilor auto protectiile de cauciuc/plastic care le protejeaza impotriva coroziuni.
 3. Prinde un cleste al cablului rosu de borna "+"; a bateriei auto descarcate ("receptoare").
 4. Prinde celalalt cleste al cablului rosu de borna "+" a bateriei "donatoare".
 5. Prinde un cleste al cablului negru de borna "-" a bateriei "donatoare". Asigura-te ca prizele clestilor pe borne sunt ferme si sigure.
 6. Celalalt cleste al cablului negru ramas liber prinde-l de o parte metalica, descoperita a motorului masinii cu bateria descarcata, cat mai departe de baterie, carburator sau sistemul de injectie.
 7. Porneste motorul masinii "donatoare".
 8. Porneste motorul masinii "receptoare".
 9. Tineti motoarele pornite si cablurile legate pentru aproximativ 5 minute.
 10. Cu masina "receptoare" pornita, deconecteaza clestii in ordinea inversa in care au fost legati.
 11. Tine motorul masinii receptoare in functiune timp de 30 de minute pentru a te asigura ca bateria auto este incarcata suficient pentru a ajunge la noi la magazin.
 12. Fa o vizita magazinului tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric si/sau schimbarea bateriei.

Afla mai multe informatii despre cum sa prelungesti durata de viata a bateriei auto in articolul nostru 5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto.

Articole asemănătoare

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult

Ești pregătit să explorezi frumusețea naturii în Delta Dunării?

Dacă vrei să descoperi până și cele mai îndepărtate colțuri ale acestui habitat, poți să apelezi la Principal Auto. Furnizorul îți pune la dispoziție o baterie de calitate, care te va ajuta să navighezi, în siguranță, spre cele mai sălbatice zone din Deltă.
Citeste mai mult

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii Vezi de ce ai nevoie de o baterie de încredere la camping
Citeste mai mult

Ghid Principal Auto: Cum să te pregătești pentru orice situație nefavorabilă cu bateria ta auto?

Când vine vorba de mașina ta, un lucru pe care cu siguranță nu vrei să-l întâlnești în drumețiile cu aceasta este o baterie descărcată.
Citeste mai mult