Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Concediu, nisip între picioare, mirosul sărat al mării și zgomotele făcute de valurile acesteia, ce vis!

A sosit momentul perfect pentru a te bucura de câteva clipe de relaxare înconjurat de soare, nisip și valurile mării.

Pentru cei care locuiesc pe lângă litoral, drumul spre mare nu este decât o simplă plimbare. Însă, pentru cei care nu au reședința acolo, călătoria spre litoral este o adevărată aventură. Din acest motiv, mulți șoferi și motocicliști își verifică și pregătesc vehiculele din timp, astfel încât să poată călători spre destinația mult dorită într-un mod liniștit și fără griji.

Una dintre problemele frecvente cu care se confruntă șoferii auto și motocicliștii în aventura lor spre mare este legată de starea bateriei vehiculului, care ar putea ceda în timpul călătoriilor lungi.

Așadar, pentru a te asigura că bateria vehiculului tău este în cea mai bună stare și pentru a te bucura de o aventură fără întreruperi în drumul tău spre marea albastră, te invităm să iei în considerare următoarele sfaturi:

  1. Verifică nivelul de acid al bateriei:

Asigură-te că nivelul de acid din baterie este optim. Dacă este necesar, completează cu apă distilată sau soluție electrolitică, conform instrucțiunilor producătorului.

  1. Curăță și verifică bornele bateriei:

Depunerile de sulfat pot afecta conectivitatea și performanța bateriei. De aceea, este foarte important să cureți cu atenție bornele bateriei folosind o perie metalică și să te asiguri că sunt bine strânse.

  1. Testează bateria:

Dacă ai îndoieli cu privire la starea bateriei tale, poți să o testezi la un service auto specializat sau să folosești un tester portabil conceput în acest scop. Acesta îți poate oferi informații despre capacitatea de stocare și starea generală a bateriei.

  1. Încarcă complet bateria înainte de plecare:

Dacă bateria vehiculului tău nu este complet încărcată, folosește un încărcător pentru a-i aduce energia la un nivel optim înainte de a începe aventura ta.

De asemenea, pentru ca procesul de încărcare să se desfășoare fără probleme, încearcă să realizezi acest lucru într-un loc bine ventilat și nu uita să respecți instrucțiunile de siguranță ale producătorului.

  1. Verifică funcționarea alternatorului:

Alternatorul are rolul de a încărca bateria în timpul deplasării. Prin urmare, asigură-te că alternatorul vehiculului tău funcționează corect și poate furniza suficientă energie pentru a menține bateria încărcată și funcțională pe durata călătoriei.

  1. Folosește un încărcător portabil:

Alternatorul are rolul de a încărca bateria în timpul deplasării. Prin urmare, asigură-te că alternatorul vehiculului tău funcționează corect și poate furniza suficientă energie pentru a menține bateria încărcată și funcțională pe durata călătoriei.

  1. Efectuează o revizie generală a vehiculului:

Înainte de a porni la drum, este important să te asiguri că vehiculul tău este într-o stare bună de funcționare. Prin urmare, verifică sistemul de aprindere și cel de răcire, nivelul uleiului și alte componente esențiale, pentru a evita surprize neplăcute pe parcursul călătoriei.

Dacă vrei să te asiguri că bateria vehiculului tău, fie ea moto sau auto se află în cea mai bună stare și pentru a te bucura de o călătorie în siguranță și plăcută în drumul spre litoral, poți conta pe sprijinul oferit de Principal Auto.

Principal Auto este cel mai mare magazin specializat în vânzarea de baterii din Cluj-Napoca. Focusul afacerii lor pe un singur produs și orientarea către nevoile clienților fac din aceștia un partener de încredere pentru toți deținătorii de vehicule.

De asemenea, catologul lor vast de produse îți pune la dispoziție baterii de la mărci renumite pentru calitatea și fiabilitatea lor, precum VARTA, Optima Macht, MOLL, EXIDE, ULTRON, ROMBAT, MACHT, AcuProfi și  EXIDE Litium Ion. Iar dacă ai dificultăți în ceea ce privește selectarea bateriei potrivite pentru vehiculul tău, nu îți face griji, deoarece specialiștii de la Principal Auto sunt disponibili pentru a te ajuta să iei cele mai adecvate decizii pentru tine și nevoile tale.

Indiferent dacă preferi să conduci un autovehicul sau să te bucuri de senzațiile oferite de o motocicletă, un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare înainte de a pleca în drumeție este starea bateriei vehiculului. Astfel, te vei asigura că drumețiile tale se vor desfășura fără probleme și că te poți bucura la maximum de zilele tale libere.

Vrei să verifici starea bateriei tale sau ai nevoie de una nouă? Apelează la Principal Auto!

Articole asemănătoare

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult

Ești pregătit să explorezi frumusețea naturii în Delta Dunării?

Dacă vrei să descoperi până și cele mai îndepărtate colțuri ale acestui habitat, poți să apelezi la Principal Auto. Furnizorul îți pune la dispoziție o baterie de calitate, care te va ajuta să navighezi, în siguranță, spre cele mai sălbatice zone din Deltă.
Citeste mai mult

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii Vezi de ce ai nevoie de o baterie de încredere la camping
Citeste mai mult

Ghid Principal Auto: Cum să te pregătești pentru orice situație nefavorabilă cu bateria ta auto?

Când vine vorba de mașina ta, un lucru pe care cu siguranță nu vrei să-l întâlnești în drumețiile cu aceasta este o baterie descărcată.
Citeste mai mult