5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto

Pentru a te asigura ca acest lucru nu se intampla frecvent am facut o lista cu 5 sfaturi pe care le poti urma pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto.

Totul functioneaza mai bine cand este curat si intretinut. Acest lucru este valabil si pentru bateriile auto. Bornele bateriei sunt un loc in care murdaria si coroziunea pot bloca curentii din baterie sa treaca prin cabluri. Poti inlatura depunerile cu o perie, surubelnita sau substante speciale.

In special atunci cand temperaturile sunt scazute, pornirea masinii pentru a merge o distanta scurta taxeaza suplimentar bateria auto. Acest fapt este valabil si pentru perioadele cu temperaturi ridicate: cu cat pornesti masina mai rar, cu atat mai putin dai de lucru bateriei. Foloseste deplasarea pana la magazinul din capatul strazii ca motiv pentru mers cu bicicleta sau miscare ("mersul pe jos face piciorul frumos").

Daca locuiesti in zone cu temperaturi joase frecvente si ai suficient spatiu in jurul bateriei este recomandat sa o invelesti cu un material izolant. Acesta va asigura o temperatura mai ridicata iarna si mai scazuta vara, ceea ce va creste durata de viata a bateriei.

Cand pleci in concediu sau preconizezi ca nu vei folosi masina pentru mai multe zile sau saptamani, deconecteaza bornele de pe bateria auto astfel incat consumatorii mici sa nu o goleasca de curenti. Ora exacta nu va interesa pe nimeni in perioada in care nu vei folosi masina.

O data la 6 luni este recomandat sa treci pe la furnizorul tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric, identificarea consumatorilor care afecteaza bateria pe termen lung.

Daca stiti ca masina stationeaza pe o perioada mai lunga de timp (ex. 2 luni sau mai mult) este recomandat incarcarea bateriei pe un redresor.

 

Data viitoare cand vei cumpara o baterie auto ia in calcul toti acesti factori, iar daca doresti un sfat profesionist si baterii performante expertii Principal Auto sunt la un telefon distanta.

Articole asemănătoare

Aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Ești pregătit de concediu?

Descoperă cum să-ți asiguri o aventură fără întreruperi pe drumul spre mare! Citește articolul nostru pentru a afla cum să te pregătești pentru concediu cu sfaturi și recomandări de la Principal Auto.
Citeste mai mult

Ești pregătit să explorezi frumusețea naturii în Delta Dunării?

Dacă vrei să descoperi până și cele mai îndepărtate colțuri ale acestui habitat, poți să apelezi la Principal Auto. Furnizorul îți pune la dispoziție o baterie de calitate, care te va ajuta să navighezi, în siguranță, spre cele mai sălbatice zone din Deltă.
Citeste mai mult

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii

Baterii ideale pentru un weekend cu cortul: Asigură-ți o sursă de energie în mijlocul naturii Vezi de ce ai nevoie de o baterie de încredere la camping
Citeste mai mult

Ghid Principal Auto: Cum să te pregătești pentru orice situație nefavorabilă cu bateria ta auto?

Când vine vorba de mașina ta, un lucru pe care cu siguranță nu vrei să-l întâlnești în drumețiile cu aceasta este o baterie descărcată.
Citeste mai mult