5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto

Pentru a te asigura ca acest lucru nu se intampla frecvent am facut o lista cu 5 sfaturi pe care le poti urma pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto.

Totul functioneaza mai bine cand este curat si intretinut. Acest lucru este valabil si pentru bateriile auto. Bornele bateriei sunt un loc in care murdaria si coroziunea pot bloca curentii din baterie sa treaca prin cabluri. Poti inlatura depunerile cu o perie, surubelnita sau substante speciale.

In special atunci cand temperaturile sunt scazute, pornirea masinii pentru a merge o distanta scurta taxeaza suplimentar bateria auto. Acest fapt este valabil si pentru perioadele cu temperaturi ridicate: cu cat pornesti masina mai rar, cu atat mai putin dai de lucru bateriei. Foloseste deplasarea pana la magazinul din capatul strazii ca motiv pentru mers cu bicicleta sau miscare ("mersul pe jos face piciorul frumos").

Daca locuiesti in zone cu temperaturi joase frecvente si ai suficient spatiu in jurul bateriei este recomandat sa o invelesti cu un material izolant. Acesta va asigura o temperatura mai ridicata iarna si mai scazuta vara, ceea ce va creste durata de viata a bateriei.

Cand pleci in concediu sau preconizezi ca nu vei folosi masina pentru mai multe zile sau saptamani, deconecteaza bornele de pe bateria auto astfel incat consumatorii mici sa nu o goleasca de curenti. Ora exacta nu va interesa pe nimeni in perioada in care nu vei folosi masina.

O data la 6 luni este recomandat sa treci pe la furnizorul tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric, identificarea consumatorilor care afecteaza bateria pe termen lung.

Daca stiti ca masina stationeaza pe o perioada mai lunga de timp (ex. 2 luni sau mai mult) este recomandat incarcarea bateriei pe un redresor.

 

Data viitoare cand vei cumpara o baterie auto ia in calcul toti acesti factori, iar daca doresti un sfat profesionist si baterii performante expertii Principal Auto sunt la un telefon distanta.

Articole asemanatoare

Sirocou pe mașină!

În cadrul acestui articol, specialiștii de la Principal Auto îți vor pune la dispoziție câteva sfaturi valoroase despre sirocou
Citeşte mai mult

Ce baterii auto sunt mai bune

Bateriile VARTA cu tehnologiile AGM și EFB reduc semnificativ consumul, fiind potrivite pentru funcția Sart Stop.
Citeşte mai mult