Ce baterii auto sunt mai bune

Acest articol a fost realizat ca răspuns la întrebarea: „Ce baterii auto sunt mai bune?”. Într-adevăr, există baterii de calitate superioară care au o durată de viață mult mai mare, precum VARTA, și baterii mai accesibile, cu o durată de viață relativ mai scurtă precum sunt cele de la EXIDE. În acest caz, ”ce brand de baterii auto e mai bun” ar fi formularea corectă.

În articolul de față, subiectul nu va fi despre cele mai bune baterii auto, ci despre cele mai potrivite baterii auto în funcție de diverși factori ce trebuie luați în considerare pentru a face cea mai bună alegere.

Ca subtitluri, se vor folosi întrebările frecvente pe care oamenii le adresează când trebuie să achiziționeze o baterie nouă auto.

Ce baterie auto îmi trebuie la mașină?

Există anumite cataloage create exclusiv să ofere informații cu privire la bateriile auto potrivite pentru anumite mașini. Tot ce trebuie să faci este să-ți cauți modelul de mașină, iar catalogul de baterii auto îți va indica bateria ideală pentru autovehiculul tău.

Ce tensiune are o baterie auto încărcată?

În medie, o baterie încărcată are 12,8v. Oricum, proprietățile unei baterii încărcate se pot micșora semnificativ în funcție de factori precum temperatura de afară sau vechimea acesteia.

Ce marca de baterie auto să cumpăr?

O întrebare foarte des întâlnită. Din experiență, experții Principal Auto recomandă bateriile VARTA, care au o durată foarte mare de viață, furnizând o tensiune electrică ridicată și constantă pe toată această perioadă.

Mai mult, bateriile VARTA cu tehnologiile AGM și EFB oferă o experiență unică, fiind potrivite pentru funcția Sart Stop. Astfel, vei avea un consum de carburant mai mic când trebuie să aștepți la semafoare sau în alte condiții.

Oricum, de multe ori, din cauza unor practici nesănătoase, bateriile auto, fie ele de calitate superioară, se descarcă și nu mai au aceleași cote de performanță.

Ce poate descarcă bateria auto?

De cele mai multe ori, o baterie auto se descarcă prematur din cauza utilizării ei atunci când motorul este oprit. De exemplu, evită să folosești radioul sau luminile mașinii atunci când motorul este oprit.

Ce baterie auto sa cumpăr?

Înainte să îți cumperi o baterie auto nouă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante.

Având în vedere că nu este o investiție pe care o faci în fiecare zi și care poate fi oarecum costisitoare, recomandăm o perspectivă pe un termen mai mare de timp. Bateriile auto de calitate precum VARTA, MOLL sau ULTRON, cu toate că sunt relativ mai scumpe, au o durată de viață extrem de mare și oferă energia necesară pe toată perioada.

În mod similar, poziția ta geografică ar trebui să fie un alt factor important de care să ții cont atunci când urmează să-ți achiziționezi o baterie auto nouă. Pentru că temperaturile scăzute afectează semnificativ performanța bateriilor, este important să-ți achiziționezi acumulatori de calitate.

Așadar, dacă nu știi ce baterie auto să alegi, stabilește cu exactitate ce stil de viață ai, unde locuiești și bugetul. Având o idee clară despre aceste aspecte, s-ar putea să realizezi că nu ai nevoie de un brand de top. Sau dimpotrivă, îți vei realiza că ai nevoie de o baterie care să-ți ofere un plus de siguranță pentru deplasările în condiții extreme.

 

În acest articol, echipa Principal Auto s-a străduit să ofere informații pentru tot ce trebuie să știi când cumperi o baterie auto nouă. Dacă dorești să vezi o parte din produsele noastre, te invităm să vizitezi pagina creată în acest sens iar, în caz că vrei să ne contactezi, o poți face în scris, completând formularul de contact, sau direct de la telefon (0730007100 sau 0264443040).

Articole asemănătoare

Cum sa prelungesti durata de viata a unei baterii auto?

Durata de viață a bateriei auto este afectată de o serie de factori precum modul de a conduce sau temperatura.
Citeste mai mult

5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto

Pentru a funcționa o vreme îndelungată, bateria mașinii tale are nevoie de mentenanță constantă din partea ta.
Citeste mai mult

POWERFRAME® - noua tehnologie de productie a grilelor pentru baterii auto

POWERFRAME reprezintă o nouă tehnologie de producție a grilelor pentru bateriile auto de calitate superioară.
Citeste mai mult

Ce se intampla cu bateriile auto pe timp de vara?

Cu toate ca ne-am obisnuit ca iarna sa aiba un efect negativ asupra bateriei auto, si vara contribuie la imbatranirea acesteia.
Citeste mai mult